20 Nisan 2018 Cuma

HASAT SEZONU ÖNCESİ BİÇERDÖVER BAKIMLARINI TARIM MAKİNALARI MÜHENDİSLERİ YAPTI

08 Mayıs 2014 Perşembe 13:34 tarihinde eklendi | 1480 defa okundu

HASAT SEZONU ÖNCESİ BİÇERDÖVER BAKIMLARINI TARIM MAKİNALARI MÜHENDİSLERİ YAPTI

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları 4. Sınıf öğrencileri Hasat Harman Makinaları Dersi kapsamında, Batı Akdeniz Biçerdöverciler Kooperatifi Başkanı Kadir Sarıcalar, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri BÜYÜKÇETİN ve Türk Traktör Bayi ÖZATA firmasının davetlisi olarak Antalya’nın Korkuteli ilçesinde hasat sezonu öncesinde biçerdöver bakımlarını yaptılar. Dersi veren Öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz YILMAZ, öğrencilerimiz teorik ders kapsamında birçok bilgi ile donanıyor fakat uygulamada bu bilgileri yeteri kadar uygulama alanı bulamıyorlar. Bu amaçla öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri uygulayabilmeleri için gün boyu bir biçerdöverin hasat öncesi bakımlarını yaptılar dedi. Birkaç ay sonra Tarım Makinaları mühendisi olarak mezun olacak öğrenciler etkinliğin yorucu fakat kendileri için çok faydalı geçtiğini belirttiler. Daha sonra öğrenciler Burdur ilinde bulunan Balya makinası üreticisi Kayhan Ertuğrul Makine firmasında Balya makinasının imalat aşamalarını ve çalışmasının incelediler.

HABERLER VE DUYURULAR

DÖKÜMAN ARŞİVİ